Experimenteren met middeleeuwse smaken

De Foodarcheoloog nam een duik in de overvolle voorraadkast van de middeleeuwse Zwinhavens. Samen met meer dan 20 enthousiaste ondernemers experimenteerde hij, om met middeleeuwse ingrediënten, hedendaagse creaties te maken.
17 mei 2022/by admini
A taste of Rockox 2016 - Rockoxhuis - Antwerpen

Proeven van eeuwenoude kooktechnieken

Rebelse hapjes uit barokke beerputten, Snijders’ taferelen en Rockox’ tuin.
6 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
© Sofie Jaspers

Culinaire co-creatie met een archeologisch verhaal

Rituele opening met somptueus banket.
6 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Proeven en eten van Bruegel, een immersieve zintuiglijke beleving

Paradijskoek en Kleyn Bier
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Foodpilgrims

Voel en proef hoe het voedsel de stad binnenwandelde.
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
Museumnacht 2017 - Antwerpen - Felixatelier - Stadsarcheologische Dienst

Geheimstokerij Felix

Proeven van verhalen over sterke drank uit Antwerpse bodem.
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Peperkoek, een verhaal over duurzaamheid

Van zoete zonde, over kneusje van de ontbijttafel tot duurzaam future food.
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
© Tine Claerhout

NONA-bacchanaal

Een Bourgondische beerput laat proeven van experimentele topgastronomie.
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
archeologische vondst Blauwhof (Steendorp) - buitengoed familie Ximenez - Portugese handelaarsfamilie 17de eeuw - Erfpunt

Servies Barok

Bijten van smaakvol serviesgoed uit Barokke eetkamers.
2 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
1432 - Hubert en Jan van Eyck - Sint-Baafskathedraal (Gent)

Sint-Janstafele

Plukken en proeven van het Lam Gods.
8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
11 recepten van 13 Belgen met wortels binnen de grenzen van het Romeinse rijk - als Romeinen aan één tafel - in opdracht van Erfpunt

Multicultureel kookboek met Romeinse smaken

Multicultureel participatieproject vervat in een kookbundel met een archeologische bijsmaak.
8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Experimenteren met middeleeuwse smaken

De Foodarcheoloog nam een duik in de overvolle voorraadkast van de middeleeuwse Zwinhavens. Samen met meer dan 20 enthousiaste ondernemers experimenteerde hij, om met middeleeuwse ingrediënten, hedendaagse creaties te maken.
17 mei 2022/by admini
A taste of Rockox 2016 - Rockoxhuis - Antwerpen

Proeven van eeuwenoude kooktechnieken

Rebelse hapjes uit barokke beerputten, Snijders’ taferelen en Rockox’ tuin.
6 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
© Sofie Jaspers

Culinaire co-creatie met een archeologisch verhaal

Rituele opening met somptueus banket.
6 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Proeven en eten van Bruegel, een immersieve zintuiglijke beleving

Paradijskoek en Kleyn Bier
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Foodpilgrims

Voel en proef hoe het voedsel de stad binnenwandelde.
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
Museumnacht 2017 - Antwerpen - Felixatelier - Stadsarcheologische Dienst

Geheimstokerij Felix

Proeven van verhalen over sterke drank uit Antwerpse bodem.
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Peperkoek, een verhaal over duurzaamheid

Van zoete zonde, over kneusje van de ontbijttafel tot duurzaam future food.
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
© Tine Claerhout

NONA-bacchanaal

Een Bourgondische beerput laat proeven van experimentele topgastronomie.
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
archeologische vondst Blauwhof (Steendorp) - buitengoed familie Ximenez - Portugese handelaarsfamilie 17de eeuw - Erfpunt

Servies Barok

Bijten van smaakvol serviesgoed uit Barokke eetkamers.
2 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
1432 - Hubert en Jan van Eyck - Sint-Baafskathedraal (Gent)

Sint-Janstafele

Plukken en proeven van het Lam Gods.
8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
11 recepten van 13 Belgen met wortels binnen de grenzen van het Romeinse rijk - als Romeinen aan één tafel - in opdracht van Erfpunt

Multicultureel kookboek met Romeinse smaken

Multicultureel participatieproject vervat in een kookbundel met een archeologische bijsmaak.
8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh