© Athos Burez

De Foodarcheoloog

© Athos Burez
7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Culinaire co-creatie // De smaak van Ten Duinen

Een archeologische food en beer pairing met producten van hier en nu
10 oktober 2022/by admini
© Athos Burez

De Foodarcheoloog

© Athos Burez
7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Keynote // International keynotes, lectures & tastings

Mouth- and eye-opening gastronomic heritage interpretation
International keynotes, lectures & tastings.
10 oktober 2022/by admini
© Athos Burez

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
immersieve erfgoedbeleving

Expert culinair erfgoed // A shot of Sint Jan

Augmented Reality met smaak. Een Immersieve erfgoed beleving.
10 oktober 2022/by admini

Masterclass // Rijkelijk koken in schaarse tijden

Special guest bij Horeca Forma.
8 maart 2024/by admini

Degustatielezing // Plukken en Proeven van het Lam Gods

Special guest bij Horeca Forma.
29 maart 2024/by admini
A taste of Rockox 2016 - Rockoxhuis - Antwerpen

Culinaire co-creatie // Proeven van eeuwenoude kooktechnieken

Rebelse hapjes uit barokke beerputten, Snijders’ taferelen en Rockox’ tuin.
6 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

© Athos Burez
11 oktober 2022/by admini

Gastdocent // Flanders Culinary Arts Centre

A taste of eternity for future chefs. Gastdocent history, fundamentals & future.
10 oktober 2022/by admini

Adviserend expert // Het Verhaal van Vlaanderen vindt een tijdreiziger

Art & location consultant voor Productiehuis De Mensen.
10 oktober 2022/by admini
© Maarten Vanden Eynde / foto: Philippe De Gobert

De Foodarcheoloog

© Athos Burez
11 oktober 2022/by admini

De Foodarcheoloog

© Athos Burez
13 oktober 2022/by admini
© Julie Scheurweghs

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Culinaire co-creatie // Food & drinks powered by VIJD

Eten en drinken geworteld in de Bourgondische Beverse bodem.
10 oktober 2022/by admini

De Foodarcheoloog

11 oktober 2022/by admini

Culinaire co-creatie // Smaken uit de onderbuik van Brugge

Remarkabele receptie door Hotelschool Spermalie
14 oktober 2022/by admini
© Jan DHondt - Ateljé D 2022

Culinaire co-creatie // Experimenteren met middeleeuwse smaken

De Foodarcheoloog nam een duik in de overvolle voorraadkast van de middeleeuwse Zwinhavens.
17 mei 2022/by admini

De Foodarcheoloog

19 september 2024/by admini
© Athos Burez voor Sabato

De Foodarcheoloog

© Athos Burez
11 oktober 2022/by admini

Expert culinair erfgoed // Smakeleyck!

Bourgondische Gentse verhalen met seizoensgebonden smaken uit de tijd van Jan van Eyck
9 oktober 2022/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

19 september 2024/by admini

De Foodarcheoloog

19 september 2024/by admini

Culinaire co-creatie // OMG van Eyck-cocktail

Laat deze kelk niet aan je voorbijgaan.
10 oktober 2022/by admini

De Foodarcheoloog

19 september 2024/by admini

De Foodarcheoloog

© Athos Burez
13 oktober 2022/by admini

De Foodarcheoloog

19 september 2024/by admini
© MAT

De Foodarcheoloog

11 oktober 2022/by admini

De Foodarcheoloog

19 september 2024/by admini

De Foodarcheoloog

19 september 2024/by admini

De Foodarcheoloog

11 oktober 2022/by admini

Culinaire co-creatie // Rubens’ secret, een cocktail in samenwerking met cocktail creator Hannah Van Ongevalle

Een wildpluk cock- en mocktail uit Rubens' tuin.
9 oktober 2022/by admini
© Sofie Jaspers

Culinaire co-creatie // Culinaire co-creatie met een archeologisch verhaal

Rituele opening met somptueus banket.
6 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
© Julie Scheurweghs

De Foodarcheoloog

© Julie Scheurweghs
7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

© Athos Burez
13 oktober 2022/by admini

De Foodarcheoloog

19 september 2024/by admini

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

19 september 2024/by admini

Degustatielezing // Eeuwige peperkoek

Peperkoek zoals je het (n)ooit proefde. De Foodarcheoloog laat je proeven van het eeuwenoud verhaal van peperkoek.
10 oktober 2022/by admini
© Athos Burez

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
eerste helft 20ste eeuw – Noord-Frankrijk

De Foodarcheoloog

9 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
Verwilderde hoogstamboomgaard – Coninckshofke – Polders van Kruibeke

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

19 september 2024/by admini

De Foodarcheoloog

11 oktober 2022/by admini
Mystieke vrucht bovenop een apotheekpot met tegengif - zoals Jan van Eyck weergaf in de studeerkamer van Sint Hieronymus (ca. 1435)

De Foodarcheoloog

9 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
© Athos Burez voor Sabato

De Foodarcheoloog

11 oktober 2022/by admini
© Athos Burez

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
herkomst: Frankrijk, gebruikt door Klaas Gubbels (Nederland), restauratie: Antoine Van Loocke

De Foodarcheoloog

9 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
1578-81 - Vincenzo Campi (Cremona 1530/35 - 1591) – Noord-Italiaanse keuken in Vlaamse stijl – Pinacoteca di Brera (Milaan)

De Foodarcheoloog

8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Expert culinair erfgoed // Proeven en eten van Bruegel, een immersieve zintuiglijke beleving in samenwerking met Theater der Zinnen Laika

Paradijskoek en Kleyn Bier
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
archeologische vondst - Sint-Maartenschool - Beveren - Agentschap Onroerend Erfgoed

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Quote Heirloom

11 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
detail - gravure Gula - 1558 - Pieter van der Heyden (graveur) - Pieter Bruegel de Oude (ontwerper) - Hieronymus Cock (uitgever)

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
© Julie Scheurweghs

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
© De Foodarcheoloog

De Foodarcheoloog

9 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
ca.1600-1610 - Osias Beert - Antwerpen - The Phoebus Foundation

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Expert culinair erfgoed // De smaak van een doctoraat

Academische lezing met een nasmaak.
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

9 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

11 oktober 2022/by admini
© Julie Scheurweghs

De Foodarcheoloog

9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
Museumnacht 2017 - Antwerpen - Felixatelier - Stadsarcheologische Dienst

Expert culinair erfgoed // Geheimstokerij Felix

Proeven van verhalen over sterke drank uit Antwerpse bodem.
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
© Julie Scheurweghs

De Foodarcheoloog

9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Geschiedenis is verandering

30 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
© François De Heel

De Foodarcheoloog

9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
© Julie Scheurweghs

De Foodarcheoloog

9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Adviserend expert // Peperkoek, een verhaal over duurzaamheid

Van zoete zonde, over kneusje van de ontbijttafel tot duurzaam future food.
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
19de eeuw

De Foodarcheoloog

2 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
Proeven van het Lam Gods - eierengebak met sintjansbessencoulis

De Foodarcheoloog

9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
© Benoit De Freine - HLN

Culinaire co-creatie // Museumcatering in het Gallo-Romeins Museum van Tongeren

Hedendaagse bereidingen met echte Romeinse producten in het Gallo-Romeins Museum van Tongeren.
10 oktober 2022/by admini

Quote Maarten Boudry

1 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Culinaire co-creatie // NONA-bacchanaal

Een Bourgondische beerput laat proeven van experimentele topgastronomie.
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
natuurlijk bewaarde appels in april

De Foodarcheoloog

12 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
© Nick Mattan

De Foodarcheoloog

10 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
archeologische vondst Blauwhof (Steendorp) - buitengoed familie Ximenez - Portugese handelaarsfamilie 17de eeuw - Erfpunt

Culinaire co-creatie // Servies Barok

Bijten van smaakvol serviesgoed uit Barokke eetkamers.
2 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Quote Midas Dekkers

2 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
Verloren Kost

De Foodarcheoloog

2 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
toevalsvondst - aanleg Polders van Kruibeke (vondstlocatie onbepaald) - datering?

De Foodarcheoloog

9 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
1578-81 - Vincenzo Campi (Cremona 1530/35 - 1591) – Noord-Italiaanse keuken in Vlaamse stijl – Pinacoteca di Brera (Milaan)

De Foodarcheoloog

8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
Stadsarcheologische Dienst Antwerpen

Expert culinair erfgoed // Vers uit de beerput op je bord

Proeven van een smakelijk familieverhaal uit een hongerige stad.
2 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
ca.1600-1610 - Osias Beert - Antwerpen - The Phoebus Foundation

De Foodarcheoloog

8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
© Athos Burez

De Foodarcheoloog

8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
1502 - Giovan Francesco Maineri - Pinacoteca di Brera (Milaan)

De Foodarcheoloog

8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Quote Karen Torosyan

2 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
uitzonderlijk bewaarde toertepan in aardewerk - voor het maken van gebak in het haardvuur met hete kolen onder en boven

De Foodarcheoloog

9 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
kookdemo chef Nel Schellekens - Krachtvoer 2015 door Alle Dagen Honger - vonk voor De Foodarcheoloog

De Foodarcheoloog

8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
gebruikt door voormalig slager-/slachtersgeslacht Van Meir - Londen (WOI) / Antwerpen

De Foodarcheoloog

9 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
Walter Schmögner (°1943) - expo Skulpturen und Objekte - Albertina Wenen (2019)

De Foodarcheoloog

8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Quote voorouders

11 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
1496 - Meester van Frankfurt - MSKA - reproductie op spaanplaat (rommelmarktvondst)

De Foodarcheoloog

8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
11 recepten van 13 Belgen met wortels binnen de grenzen van het Romeinse rijk - als Romeinen aan één tafel - in opdracht van Erfpunt

Expert culinair erfgoed // Multicultureel kookboek met Romeinse smaken

Multicultureel participatieproject vervat in een kookbundel met een archeologische bijsmaak.
8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
bord met gebruikssporen (18de eeuw ?) en imitatie decoratielepel (20ste eeuw)

De Foodarcheoloog

9 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
© Athos Burez

De Foodarcheoloog

© Athos Burez
7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Culinaire co-creatie // De smaak van Ten Duinen

Een archeologische food en beer pairing met producten van hier en nu
10 oktober 2022/by admini
© Athos Burez

De Foodarcheoloog

© Athos Burez
7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Keynote // International keynotes, lectures & tastings

Mouth- and eye-opening gastronomic heritage interpretation
International keynotes, lectures & tastings.
10 oktober 2022/by admini
© Athos Burez

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
immersieve erfgoedbeleving

Expert culinair erfgoed // A shot of Sint Jan

Augmented Reality met smaak. Een Immersieve erfgoed beleving.
10 oktober 2022/by admini

Masterclass // Rijkelijk koken in schaarse tijden

Special guest bij Horeca Forma.
8 maart 2024/by admini

Degustatielezing // Plukken en Proeven van het Lam Gods

Special guest bij Horeca Forma.
29 maart 2024/by admini
A taste of Rockox 2016 - Rockoxhuis - Antwerpen

Culinaire co-creatie // Proeven van eeuwenoude kooktechnieken

Rebelse hapjes uit barokke beerputten, Snijders’ taferelen en Rockox’ tuin.
6 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

© Athos Burez
11 oktober 2022/by admini

Gastdocent // Flanders Culinary Arts Centre

A taste of eternity for future chefs. Gastdocent history, fundamentals & future.
10 oktober 2022/by admini

Adviserend expert // Het Verhaal van Vlaanderen vindt een tijdreiziger

Art & location consultant voor Productiehuis De Mensen.
10 oktober 2022/by admini
© Maarten Vanden Eynde / foto: Philippe De Gobert

De Foodarcheoloog

© Athos Burez
11 oktober 2022/by admini

De Foodarcheoloog

© Athos Burez
13 oktober 2022/by admini
© Julie Scheurweghs

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Culinaire co-creatie // Food & drinks powered by VIJD

Eten en drinken geworteld in de Bourgondische Beverse bodem.
10 oktober 2022/by admini

De Foodarcheoloog

11 oktober 2022/by admini

Culinaire co-creatie // Smaken uit de onderbuik van Brugge

Remarkabele receptie door Hotelschool Spermalie
14 oktober 2022/by admini
© Jan DHondt - Ateljé D 2022

Culinaire co-creatie // Experimenteren met middeleeuwse smaken

De Foodarcheoloog nam een duik in de overvolle voorraadkast van de middeleeuwse Zwinhavens.
17 mei 2022/by admini

De Foodarcheoloog

19 september 2024/by admini
© Athos Burez voor Sabato

De Foodarcheoloog

© Athos Burez
11 oktober 2022/by admini

Expert culinair erfgoed // Smakeleyck!

Bourgondische Gentse verhalen met seizoensgebonden smaken uit de tijd van Jan van Eyck
9 oktober 2022/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

19 september 2024/by admini

De Foodarcheoloog

19 september 2024/by admini

Culinaire co-creatie // OMG van Eyck-cocktail

Laat deze kelk niet aan je voorbijgaan.
10 oktober 2022/by admini

De Foodarcheoloog

19 september 2024/by admini

De Foodarcheoloog

© Athos Burez
13 oktober 2022/by admini

De Foodarcheoloog

19 september 2024/by admini
© MAT

De Foodarcheoloog

11 oktober 2022/by admini

De Foodarcheoloog

19 september 2024/by admini

De Foodarcheoloog

19 september 2024/by admini

De Foodarcheoloog

11 oktober 2022/by admini

Culinaire co-creatie // Rubens’ secret, een cocktail in samenwerking met cocktail creator Hannah Van Ongevalle

Een wildpluk cock- en mocktail uit Rubens' tuin.
9 oktober 2022/by admini
© Sofie Jaspers

Culinaire co-creatie // Culinaire co-creatie met een archeologisch verhaal

Rituele opening met somptueus banket.
6 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
© Julie Scheurweghs

De Foodarcheoloog

© Julie Scheurweghs
7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

© Athos Burez
13 oktober 2022/by admini

De Foodarcheoloog

19 september 2024/by admini

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

19 september 2024/by admini

Degustatielezing // Eeuwige peperkoek

Peperkoek zoals je het (n)ooit proefde. De Foodarcheoloog laat je proeven van het eeuwenoud verhaal van peperkoek.
10 oktober 2022/by admini
© Athos Burez

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
eerste helft 20ste eeuw – Noord-Frankrijk

De Foodarcheoloog

9 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
Verwilderde hoogstamboomgaard – Coninckshofke – Polders van Kruibeke

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

19 september 2024/by admini

De Foodarcheoloog

11 oktober 2022/by admini
Mystieke vrucht bovenop een apotheekpot met tegengif - zoals Jan van Eyck weergaf in de studeerkamer van Sint Hieronymus (ca. 1435)

De Foodarcheoloog

9 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
© Athos Burez voor Sabato

De Foodarcheoloog

11 oktober 2022/by admini
© Athos Burez

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
herkomst: Frankrijk, gebruikt door Klaas Gubbels (Nederland), restauratie: Antoine Van Loocke

De Foodarcheoloog

9 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
1578-81 - Vincenzo Campi (Cremona 1530/35 - 1591) – Noord-Italiaanse keuken in Vlaamse stijl – Pinacoteca di Brera (Milaan)

De Foodarcheoloog

8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Expert culinair erfgoed // Proeven en eten van Bruegel, een immersieve zintuiglijke beleving in samenwerking met Theater der Zinnen Laika

Paradijskoek en Kleyn Bier
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
archeologische vondst - Sint-Maartenschool - Beveren - Agentschap Onroerend Erfgoed

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Quote Heirloom

11 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
detail - gravure Gula - 1558 - Pieter van der Heyden (graveur) - Pieter Bruegel de Oude (ontwerper) - Hieronymus Cock (uitgever)

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
© Julie Scheurweghs

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
© De Foodarcheoloog

De Foodarcheoloog

9 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
ca.1600-1610 - Osias Beert - Antwerpen - The Phoebus Foundation

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Expert culinair erfgoed // De smaak van een doctoraat

Academische lezing met een nasmaak.
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

9 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

11 oktober 2022/by admini
© Julie Scheurweghs

De Foodarcheoloog

9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
Museumnacht 2017 - Antwerpen - Felixatelier - Stadsarcheologische Dienst

Expert culinair erfgoed // Geheimstokerij Felix

Proeven van verhalen over sterke drank uit Antwerpse bodem.
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
© Julie Scheurweghs

De Foodarcheoloog

9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Geschiedenis is verandering

30 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
© François De Heel

De Foodarcheoloog

9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
© Julie Scheurweghs

De Foodarcheoloog

9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Adviserend expert // Peperkoek, een verhaal over duurzaamheid

Van zoete zonde, over kneusje van de ontbijttafel tot duurzaam future food.
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
19de eeuw

De Foodarcheoloog

2 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
Proeven van het Lam Gods - eierengebak met sintjansbessencoulis

De Foodarcheoloog

9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
© Benoit De Freine - HLN

Culinaire co-creatie // Museumcatering in het Gallo-Romeins Museum van Tongeren

Hedendaagse bereidingen met echte Romeinse producten in het Gallo-Romeins Museum van Tongeren.
10 oktober 2022/by admini

Quote Maarten Boudry

1 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Culinaire co-creatie // NONA-bacchanaal

Een Bourgondische beerput laat proeven van experimentele topgastronomie.
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
natuurlijk bewaarde appels in april

De Foodarcheoloog

12 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
© Nick Mattan

De Foodarcheoloog

10 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
archeologische vondst Blauwhof (Steendorp) - buitengoed familie Ximenez - Portugese handelaarsfamilie 17de eeuw - Erfpunt

Culinaire co-creatie // Servies Barok

Bijten van smaakvol serviesgoed uit Barokke eetkamers.
2 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Quote Midas Dekkers

2 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
Verloren Kost

De Foodarcheoloog

2 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
toevalsvondst - aanleg Polders van Kruibeke (vondstlocatie onbepaald) - datering?

De Foodarcheoloog

9 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
1578-81 - Vincenzo Campi (Cremona 1530/35 - 1591) – Noord-Italiaanse keuken in Vlaamse stijl – Pinacoteca di Brera (Milaan)

De Foodarcheoloog

8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

De Foodarcheoloog

9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
Stadsarcheologische Dienst Antwerpen

Expert culinair erfgoed // Vers uit de beerput op je bord

Proeven van een smakelijk familieverhaal uit een hongerige stad.
2 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
ca.1600-1610 - Osias Beert - Antwerpen - The Phoebus Foundation

De Foodarcheoloog

8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
© Athos Burez

De Foodarcheoloog

8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
1502 - Giovan Francesco Maineri - Pinacoteca di Brera (Milaan)

De Foodarcheoloog

8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Quote Karen Torosyan

2 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
uitzonderlijk bewaarde toertepan in aardewerk - voor het maken van gebak in het haardvuur met hete kolen onder en boven

De Foodarcheoloog

9 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
kookdemo chef Nel Schellekens - Krachtvoer 2015 door Alle Dagen Honger - vonk voor De Foodarcheoloog

De Foodarcheoloog

8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
gebruikt door voormalig slager-/slachtersgeslacht Van Meir - Londen (WOI) / Antwerpen

De Foodarcheoloog

9 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
Walter Schmögner (°1943) - expo Skulpturen und Objekte - Albertina Wenen (2019)

De Foodarcheoloog

8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Quote voorouders

11 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
1496 - Meester van Frankfurt - MSKA - reproductie op spaanplaat (rommelmarktvondst)

De Foodarcheoloog

8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
11 recepten van 13 Belgen met wortels binnen de grenzen van het Romeinse rijk - als Romeinen aan één tafel - in opdracht van Erfpunt

Expert culinair erfgoed // Multicultureel kookboek met Romeinse smaken

Multicultureel participatieproject vervat in een kookbundel met een archeologische bijsmaak.
8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh
bord met gebruikssporen (18de eeuw ?) en imitatie decoratielepel (20ste eeuw)

De Foodarcheoloog

9 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh