DE FOODARCHEOLOOG

De Foodarcheoloog heeft het gehad met het herbegraven van archeologische verhalen in stoffige depots en saaie rapporten.

Maak kennis met het verloren gewaande verhaal van het dagelijks overleven van onze voorouders. Een verhaal dat actueler is dan ooit.

Via unieke foodbelevingen, waarbij smaak, geur en gevoel centraal staan, onthult De Foodarcheoloog een tijdloos verhaal over puurheid, traditie, ambacht, duurzaamheid, diversiteit, zintuiglijkheid en traagheid.

Onze voorouders doen ons een versnelling terugschakelen. Ze stomen ons klaar voor een leefbare toekomst.

Voel, ruik en proef de geschiedenis.

Vers uit de beerput op je bord

Zoals je thuis de koelkast opent om te kijken wat deze avond op tafel komt, laat De Foodarcheoloog zich inspireren door wat onze voorouders materieel hebben achtergelaten in de grond, in gebouwen, op schilderijen,…

Verloren gewaande ingrediënten, vervaagde voedseltradities, vervlogen rituelen en kooktechnieken die haast in rook waren opgegaan, leidden De Foodarcheoloog tot innovatieve creaties met een verhaal over het verleden en een boodschap voor de toekomst.

De Foodarcheoloog verdiept zich in de wetenschap, doet artistieke experimenten met oeroude smaakcombinaties en gaat hiervoor in co-creatie met chefs en creatieve ondernemers.

Waar kan ik jou mee helpen?

Als consulent in het dagelijks overleven van ‘onze’ voorouders, zorg ik voor historische sensaties met een blijvende nasmaak voor de toekomst.

  • Historisch advies over het materieel verleden vanaf de steentijd voor foodconcepten, events, expo, scenario, props, decor en locaties bij theater, film en documentaire.
  • Spreker en storyteller aan tafel – op stap – in musea – in cultuurhuizen – events – tv – radio – podcast…
  • Co-creatie met chefs, ambachtelijke producenten, lokale telers, innovatieve ontwerpers, theater- en filmmakers en artiesten
  • Experimenteel smaakmaker met oude ingrediënten
  • Ontdekker van verloren tradities, vervlogen geuren en in rook opgegane smaken
  • Conceptontwikkelaar van unieke erfgoed producten, immersieve bezoekerstrajecten, projecten en evenementen.
  • Inspirator van hedendaagse gerechten met een erfgoedverhaal. Ondersteuning bij museumcatering en andere horeca-ondernemers.

Stuur snel een bericht!

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Klanten

Maatwerk voor onder andere deze opdrachtgevers:

Cultuur: Cultuur Gent, theatergezelschap Laika, NONA kunstencentrum Mechelen

Erfgoed: Agentschap onroerend erfgoed, Herita, IOED, Archeologiedagen

Toerisme: Westtoer, Visit Mechelen

TV- en Productiehuizen: De Mensen, PlatttelandsTV, VRT, BNNVARA

Musea: Bokrijk, MAS, Snijders&Rockoxhuis, Rubenshuis, Abdijmuseum ten Duinen, Gallo-romeins museum Tongeren, Erfgoedcentrum Ename, Musea Brugge

Hotelscholen: Flanders Culinary Arts Centre, Hotelschool Ter Duinen, Hotelschool Spermalie

Chefs: Maarten Van Essche (Magma), Olly Ceulenaere (Publiek), Ken Verschueren (Tinèlle), Quinten Monteyne (Bistrobar Mout), Wesley Debord (Madonna – KMSKA)