Culinair historisch advies

Ik bied historisch advies over het tastbare verleden vanaf de steentijd, voor foodconcepten, culinair toerisme, events, expo’s, artistieke creaties, scenario’s, props, decor en locaties bij theater, film en documentaire.

Ik werk als adviserend expert voor horecapartners, toerisme, productiehuizen en partners in de museum- en cultuursector. Tot mijn klantenbestand behoren onder meer J&M Catering in het KMSKA, Westtoer, Visit Mechelen, stad Gent, theatergezelschap Laika, Exponanza, The View location hunters, VRT, VTM en productiehuizen Panenka en De Mensen, voor Het Verhaal van Vlaanderen.

© Benoit De Freine - HLN

Creatie-coach // Museumcatering in het Gallo-Romeins Museum van Tongeren

Hedendaagse bereidingen met echte Romeinse producten in het Gallo-Romeins Museum van Tongeren.
10 oktober 2022/by admini

Samenwerking // De smaak van Ten Duinen

Een archeologische food en beer pairing met producten van hier en nu
10 oktober 2022/by admini

Adviserend expert // Het Verhaal van Vlaanderen vindt een tijdreiziger

Art & location consultant voor Productiehuis De Mensen.
10 oktober 2022/by admini

Creatie-coach // Food & drinks powered by VIJD

Eten en drinken geworteld in de Bourgondische Beverse bodem.
10 oktober 2022/by admini

Samenwerking // Smaken uit de onderbuik van Brugge

Remarkabele receptie door Hotelschool Spermalie
14 oktober 2022/by admini
© Jan DHondt - Ateljé D 2022

Creatie-coach // Experimenteren met middeleeuwse smaken

De Foodarcheoloog nam een duik in de overvolle voorraadkast van de middeleeuwse Zwinhavens.
17 mei 2022/by admini

Creatie-coach // OMG van Eyck-cocktail

Laat deze kelk niet aan je voorbijgaan.
10 oktober 2022/by admini

Samenwerking // Rubens’ secret, een cocktail in samenwerking met cocktail creator Hannah Van Ongevalle

Een wildpluk cock- en mocktail uit Rubens' tuin.
9 oktober 2022/by admini

Samenwerking // Proeven en eten van Bruegel, een immersieve zintuiglijke beleving in samenwerking met Theater der Zinnen Laika

Paradijskoek en Kleyn Bier
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh

Adviserend expert // Peperkoek, een verhaal over duurzaamheid

Van zoete zonde, over kneusje van de ontbijttafel tot duurzaam future food.
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh