© Athos Burez

DE FOODARCHEOLOOG

De Foodarcheoloog heeft het gehad met het herbegraven van archeologische verhalen in stoffige depots en saaie rapporten.

Maak kennis met het verloren gewaande verhaal van het dagelijks overleven van onze voorouders. Een verhaal dat actueler is dan ooit.

Via unieke foodbelevingen, waarbij smaak, geur en gevoel centraal staan, onthult De Foodarcheoloog een tijdloos verhaal over puurheid, traditie, ambacht, duurzaamheid, diversiteit, zintuiglijkheid en traagheid.

Onze voorouders doen ons een versnelling terugschakelen. Ze stomen ons klaar voor een leefbare toekomst.

Voel, ruik en proef de geschiedenis.

Vers uit de beerput op je bord

Zoals je thuis de koelkast opent om te kijken wat deze avond op tafel komt, laat De Foodarcheoloog zich inspireren door wat onze voorouders materieel hebben achtergelaten in de grond, in gebouwen, op schilderijen,…

Verloren gewaande ingrediënten, vervaagde voedseltradities, vervlogen rituelen en kooktechnieken die haast in rook waren opgegaan, leidden De Foodarcheoloog tot innovatieve creaties met een verhaal over het verleden en een boodschap voor de toekomst.

De Foodarcheoloog verdiept zich in de wetenschap, doet artistieke experimenten met oeroude smaakcombinaties en gaat hiervoor in co-creatie met chefs en creatieve ondernemers.

Waar kan ik jou mee helpen?

Op maat creëren van historische sensaties met een blijvende nasmaak voor de toekomst.

  • Consulent in het dagelijks overleven van ‘onze’ voorouders
  • Storyteller (aan tafel – in menu – op stap – in musea – in cultuurhuizen – events – tv – radio – podcast…)
  • Co-creatie met chefs, ambachtelijke producenten, lokale telers, innovatieve ontwerpers, theater- en filmmakers en artiesten
  • Experimenteel smaakmaker
  • Ontdekker van verloren tradities, vervlogen geuren en in rook opgegane smaken
  • Heritage artist

Stuur snel een bericht!

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.