Lezing

Als gepassioneerde spreker en enthousiast storyteller breng ik op een frisse manier culinair erfgoed aan tafel, op stap, in musea, in cultuurhuizen, op events, op congressen en in performances.

Auteurslezing ‘Wat schaft de put?’

In zijn boeiende auteurslezing vertelt hij verhalen uit zijn debuut Wat schaft de put?, waarin hij dieper graaft in ons culinaire verleden. Van de Galliërs tot de Romeinen, van middeleeuwse gerechten tot de eetgewoonten van de jager-verzamelaars – Jeroen laat zien hoe onze voorouders kookten met wat ze hadden en hoe hun inzichten vandaag de dag nog relevant zijn.

→ Boek dit B2B aanbod: info@defoodarcheoloog.be

Degustatielezing

Dompel je helemaal onder in het dagelijks overleven van onze voorouders.

Jeroen Van Vaerenbergh vertelt vol passie over de kleine en grote verhalen uit het verleden. Van oude voedseltradities, volkswijsheden, adellijke banketten tot volksfeesten. Tijdens deze degustatielezing ruikt en proeft de bezoeker geschiedenis met een hapje.

Zijn expertise ligt bij verschillende smakelijke thema’s. Hij kruidt zijn lezingen het liefst met opgravingen en de historische context van de lezingslocatie.

Thema’s:
Peperkoek
– Pap
– Paradijskorrel

→ Boek dit B2B aanbod: info@defoodarcheoloog.be

Keynote

Wat leren onze voorouders ons over ingrediënten? Als doorgewinterde archeoloog leidt Jeroen voedingsproducenten, bedrijven en organisaties door een culinaire tijdreis, waarbij verrassend hedendaagse smaken aan het licht komen. Nieuwe inzichten inspireren voor een duurzame toekomst.

→ Boek dit B2B aanbod: info@defoodarcheoloog.be