Smaken uit de onderbuik van Brugge

Remarkabele receptie door Hotelschool Spermalie

Voor de opening van het Gruuthusemuseum inspireert De Foodarcheoloog, hotelschool Spermalie met archeologische vondsten uit de ‘onderbuik’ van Brugge.

Etensresten uit eeuwenoude beerputten en de overblijfselen van haast vergeten banketten leggen de basis van verrassend hedendaagse smaken met diepe wortels in het verleden.

De studenten volwassenonderwijs van hotelschool Spermalie gaan onder begeleiding van De Foodarcheoloog aan de slag om drie cruciale periodes in de stadswording van Brugge opnieuw te laten proeven in verrassend hedendaagse creaties.

Van spectaculaire smaakbommen uit het florisante Bourgondische Brugge van de 15de eeuw, over smaaksensaties uit een 18de-eeuwse beerput van de Jezuïeten en de 19de-eeuwse smaak van een stad die via treinen en zeeschepen steeds minder afhankelijk werd van lokale producten.

De Foodarcheoloog brengt ons op het spoor van haast verloren gewaande smaken die in de creaties van Spermalie opnieuw doorschemeren.

Een project over Brugs eten van toen met een blijvende nasmaak voor de toekomst.

Musea Brugge, 2019