De Middeleeuwen op jouw bord
De Foodarcheoloog nam een duik in de overvolle voorraadkast van de middeleeuwse Zwinhavens. Samen met meer dan 20 enthousiaste ondernemers experimenteerde hij, om met middeleeuwse ingrediënten, hedendaagse creaties te maken.
De Verdwenen Zwinhavens Fietsroute laat je het historische Zwinlandschap tussen Knokke-Heist, Sluis, Damme en Brugge ontdekken. In de middeleeuwen verbond de brede Zwingeul Brugge en Vlaanderen rechtstreeks met zee en zorgde zo voor gouden tijden. Langs de geul lagen dé tophavens van Europa, maar de geul verzandde en de havens verdwenen. Langs de route vind je vier outdoor virtual reality kijkers en in het Zwin Natuur Park vind je er twee. Wie door een kijker loert, komt vanuit het huidige landschap virtueel terecht in de bruisende middeleeuwse havenstadjes. Alles wat je te zien krijgt, is historisch correct en gebaseerd op onderzoek van de Universiteit Gent.
De Verdwenen Zwinhavens, de middeleeuwen op je bord! Langs de fietsroute of bij je bezoek aan de Zwinstreek, kan je vanaf 31 mei 2022 ook de Zwinhavens écht proeven. Van een middeleeuws brood met biergist over confituren met specerijen tot ijsjes met een citrustoets. Zo gevarieerd smaken de middeleeuwen!
Alle info over de lekkere adresjes vind je op www.verdwenen-zwinhavens.be.
Het prachtige Zwinlandschap van vandaag zag er in de middeleeuwen helemaal anders uit. Jarenlang onderzoek en opgravingen van de Universiteit Gent in het gebied, tonen ons de evolutie van dit landschap. Ze onthullen ook heel wat over de levenswijze van onze middeleeuwse voorouders in die havenstadjes. Uit deze opgravingen en na het uitpluizen van oude toltarieven, kwamen verrassende resultaten over de middeleeuwse eetgewoonten, de lokale en geïmporteerde ingrediënten en over de toenmalige kookkunsten naar boven.
Foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh nam een unieke duik in die overvolle voorraadkast van het middeleeuwse Zwin. Ingrediënten als mythische paradijskorrel, Syrisch rozenwater en masteluinbloem waren voor de middeleeuwers niet vreemd. Jeroen experimenteerde samen met culinair adviseur Marcin Beaufort en met meer dan 20 enthousiaste ondernemers uit de Zwinstreek om met middeleeuwse ingrediënten hedendaagse creaties te maken of om de verborgen middeleeuwen in bestaande producten te ontdekken.
Denk nu zeker niet aan zware middeleeuwse kost, maar wel aan smaken letterlijk geworteld in de bodem van het Zwinterroir. Smaken die leiden tot verrassend hedendaagse creaties met een nasmaak voor een duurzame toekomst!
Ontdek de verschillende smaken al fietsend langs de Verdwenen Zwinhavens of tijdens je bezoek aan de Zwinstreek. Check zeker www.verdwenen-zwinhavens.be voor de meest recente informatieover de adresjes, de gerechten of de heerlijke hapjes en drankjes onderweg!
oogst
![Middeleeuwen op jouw bord © Jan D’Hondt - Ateljé D 2022](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/Middeleeuwen-op-jouw-bord-Food-©-Jan-DHondt-_-Ateljé-D-2022-5A0058-470x705.jpg)
Middeleeuwen op jouw bord
![Middeleeuwen op jouw bord © Jan D’Hondt - Ateljé D 2022](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/Middeleeuwen-op-jouw-bord-Food-©-Jan-DHondt-_-Ateljé-D-2022-5A0075-470x705.jpg)
Middeleeuwen op jouw bord
![Middeleeuwen op jouw bord © Jan D’Hondt - Ateljé D 2022](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/Middeleeuwen-op-jouw-bord-Food-©-Jan-DHondt-_-Ateljé-D-2022-5A0122-470x705.jpg)
Middeleeuwen op jouw bord
![Middeleeuwen op jouw bord © Jan D’Hondt - Ateljé D 2022](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/Middeleeuwen-op-jouw-bord-Food-©-Jan-DHondt-_-Ateljé-D-2022-5A0128-470x705.jpg)
Middeleeuwen op jouw bord
![Middeleeuwen op jouw bord © Jan D’Hondt - Ateljé D 2022](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/Middeleeuwen-op-jouw-bord-Food-©-Jan-DHondt-_-Ateljé-D-2022-5A0143-470x705.jpg)
Middeleeuwen op jouw bord
![Middeleeuwen op jouw bord © Jan D’Hondt _ Ateljé D 2022](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/Middeleeuwen-op-jouw-bord-Food-©-Jan-DHondt-_-Ateljé-D-2022-5A0370-470x705.jpg)
Middeleeuwen op jouw bord
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D IMGL8644_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-IMGL8644_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D IMGL8644_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0188_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-RL5A0188_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0188_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D IMGL8654_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-IMGL8654_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D IMGL8654_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0141_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-RL5A0141_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0141_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D IMGL8664_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-IMGL8664_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D IMGL8664_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0143_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-RL5A0143_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0143_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D IMGL8668_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-IMGL8668_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D IMGL8668_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0171_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-RL5A0171_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0171_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D IMGL8674_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-IMGL8674_web-705x470.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D IMGL8674_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D IMGL8682_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-IMGL8682_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D IMGL8682_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0138_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-RL5A0138_web-705x470.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0138_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0174_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-RL5A0174_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0174_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0187_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-RL5A0187_web-705x470.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0187_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0205_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-RL5A0205_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0205_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0236_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-RL5A0236_web-705x470.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0236_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0269_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-RL5A0269_web-1-705x470.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0269_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0322_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-RL5A0322_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0322_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0343_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-RL5A0343_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0343_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D IMGL8644_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-IMGL8644_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D IMGL8644_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0188_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-RL5A0188_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0188_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D IMGL8654_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-IMGL8654_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D IMGL8654_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0141_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-RL5A0141_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0141_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D IMGL8664_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-IMGL8664_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D IMGL8664_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0143_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-RL5A0143_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0143_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D IMGL8668_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-IMGL8668_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D IMGL8668_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0171_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-RL5A0171_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0171_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D IMGL8674_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-IMGL8674_web-705x470.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D IMGL8674_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D IMGL8682_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-IMGL8682_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D IMGL8682_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0138_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-RL5A0138_web-705x470.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0138_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0174_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-RL5A0174_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0174_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0187_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-RL5A0187_web-705x470.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0187_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0205_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-RL5A0205_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0205_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0236_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-RL5A0236_web-705x470.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0236_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0269_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-RL5A0269_web-1-705x470.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0269_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0322_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-RL5A0322_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0322_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0343_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-RL5A0343_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0343_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0352_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-RL5A0352_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0352_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0375_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-RL5A0375_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0375_web
![VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0402_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-©-JAN-DHONDT-Ateljé-D-RL5A0402_web-470x705.jpg)
VERDWENEN ZEEHAVENS Middeleeuwen op jouw bord © JAN D’HONDT Ateljé D RL5A0402_web
Lees ook deze andere artikels:
![20230423_Erfgoeddag_Foodarcheoloog_17](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/20230423_Erfgoeddag_Foodarcheoloog_17-705x470.jpg)
De Foodarcheoloog
19 september 2024/by admini![defoodarcheoloog_interview_DSCF0789-kopie](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_interview_DSCF0789-kopie-656x705.jpg)
De Foodarcheoloog
19 september 2024/by admini![De Foodarcheoloog – Peperkoek op vuur](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_peperkoekopvuur-591x705.jpg)
De Foodarcheoloog
19 september 2024/by admini![De Foodarcheoloog](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_IMG_5021-397x705.jpg)
De Foodarcheoloog
19 september 2024/by admini![De Foodarcheoloog – Middeleeuwen op jouw bord](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/Middeleeuwen-op-jouw-bord-Bonne-Jan-DHondt-Atelje-D-2022-8794-705x470.jpg)
De Foodarcheoloog
19 september 2024/by admini![De Foodarcheoloog – Over Eten](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_daniraIMG_4789-1-705x381.jpg)
De Foodarcheoloog
19 september 2024/by admini![defoodarcheoloog_VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-JAN-DHONDT-Atelje2](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-JAN-DHONDT-Atelje2-543x705.jpg)
De Foodarcheoloog
19 september 2024/by admini![defoodarcheoloog_VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-JAN-DHONDT-Atelje](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_VERDWENEN-ZEEHAVENS-Middeleeuwen-op-jouw-bord-JAN-DHONDT-Atelje-654x705.jpg)
De Foodarcheoloog
19 september 2024/by admini![defoodarcheoloog_peperkoek](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_peperkoek-529x705.jpg)
De Foodarcheoloog
19 september 2024/by admini![defoodarcheoloog_verhaalvanvlaanderen_tomwaes](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_verhaalvanvlaanderen_tomwaes.gif)
De Foodarcheoloog
19 september 2024/by admini![defoodarcheoloog_degustatielezing_studiomie_1](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_degustatielezing_studiomie_1-528x705.jpg)
Degustatielezing // Plukken en Proeven van het Lam Gods
Special guest bij Horeca Forma.
29 maart 2024/by admini![defoodarcheoloog_masterclass_horecaforma_1](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_masterclass_horecaforma_1-705x699.jpg)
Masterclass // Rijkelijk koken in schaarse tijden
Special guest bij Horeca Forma.
8 maart 2024/by admini![DeFoodarcheoloog_IMG_6812_cover](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodarcheoloog_IMG_6812_cover-705x705.jpg)
Culinaire co-creatie // Smaken uit de onderbuik van Brugge
Remarkabele receptie door Hotelschool Spermalie
14 oktober 2022/by admini![DeFoodarcheoloog_Athos_Burez_Sabato_1](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodarcheoloog_Athos_Burez_Sabato_1-510x705.jpeg)
De Foodarcheoloog
© Athos Burez
13 oktober 2022/by admini![DeFoodarcheoloog_Athos_Burez_Sabato_3](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodarcheoloog_Athos_Burez_Sabato_3-508x705.jpeg)
De Foodarcheoloog
© Athos Burez
13 oktober 2022/by admini![DeFoodarcheoloog_Athos_Burez_Sabato_2](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodarcheoloog_Athos_Burez_Sabato_2-705x617.jpeg)
De Foodarcheoloog
© Athos Burez
13 oktober 2022/by admini![archaeology-is-a-load-of-rubbish2_voeg-tekst-toe](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/archaeology-is-a-load-of-rubbish2_voeg-tekst-toe-705x705.jpg)
De Foodarcheoloog
11 oktober 2022/by admini![1989 – Opstel van Jeroen Van Vaerenbergh, 10 jaar oud](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/Opstel_DeFoodarcheoloog_10jaar-705x705.jpg)
De Foodarcheoloog
11 oktober 2022/by admini![koeltoren](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/koeltoren-496x705.jpg)
De Foodarcheoloog
11 oktober 2022/by admini![De Foodarcheoloog – Jeroen Van Varenwijck © Athos Burez voor Sabato](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/Confrontatie-face-a-face-1-705x705.jpg)
De Foodarcheoloog
11 oktober 2022/by admini![Confrontatie-face-a-face-2](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/Confrontatie-face-a-face-2-529x705.jpg)
De Foodarcheoloog
11 oktober 2022/by admini![MAT cartoon © MAT](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/mat_cartoon-705x233.jpg)
De Foodarcheoloog
11 oktober 2022/by admini![De Foodarcheoloog – Jeroen Van Varenwijck © Athos Burez voor Sabato](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/AthosBurezSabato4-500x705.jpg)
De Foodarcheoloog
© Athos Burez
11 oktober 2022/by admini![We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/Inherit_quote-1-705x529.jpg)
De Foodarcheoloog
© Athos Burez
11 oktober 2022/by admini![The Last Human © Maarten Vanden Eynde / foto: Philippe De Gobert](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodarcheoloog_maarten-vanden-eynde_the-last-human-28skull-29-photo-credit-philippe-de-gobert-705x705.jpg)
De Foodarcheoloog
© Athos Burez
11 oktober 2022/by admini![DeFoodarcheoloog_Vijd_IMG_4477_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodarcheoloog_Vijd_IMG_4477_web-705x705.jpg)
Culinaire co-creatie // Food & drinks powered by VIJD
Eten en drinken geworteld in de Bourgondische Beverse bodem.
10 oktober 2022/by admini![Bistro Bacchus – Gehaktballetjes © Benoit De Freine - HLN](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/BistroBacchus-Gehaktballetjes-Foto-Benoit-De-Freine-1-HLN_cover-1-705x500.jpg)
Culinaire co-creatie // Museumcatering in het Gallo-Romeins Museum van Tongeren
Hedendaagse bereidingen met echte Romeinse producten in het Gallo-Romeins Museum van Tongeren.
10 oktober 2022/by admini![DeFoodarcheoloog_ShotofStJan1_cover immersieve erfgoedbeleving](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodarcheoloog_ShotofStJan1_cover-444x705.png)
Expert culinair erfgoed // A shot of Sint Jan
Augmented Reality met smaak. Een Immersieve erfgoed beleving.
10 oktober 2022/by admini![DeFoodarcheoloog_EeuwigeKoek1](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodarcheoloog_EeuwigeKoek1-529x705.jpg)
Degustatielezing // Eeuwige peperkoek
Peperkoek zoals je het (n)ooit proefde. De Foodarcheoloog laat je proeven van het eeuwenoud verhaal van peperkoek.
10 oktober 2022/by admini![DeFoodarcheoloog_TVG_0172](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodarcheoloog_TVG_0172-705x471.jpg)
Keynote // International keynotes, lectures & tastings
Mouth- and eye-opening gastronomic heritage interpretation
International keynotes, lectures & tastings.
10 oktober 2022/by adminiInternational keynotes, lectures & tastings.
![DeFoodarcheoloog_TenDuinen10_cover](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodarcheoloog_TenDuinen10_cover-588x705.jpg)
Culinaire co-creatie // De smaak van Ten Duinen
Een archeologische food en beer pairing met producten van hier en nu
10 oktober 2022/by admini![CompassgroupJ&M1](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/CompassgroupJM1-705x471.jpg)
Gastdocent // Flanders Culinary Arts Centre
A taste of eternity for future chefs. Gastdocent history, fundamentals & future.
10 oktober 2022/by admini![DeFoodarcheoloog_Much_more_to_come1](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodarcheoloog_Much_more_to_come1-705x529.jpg)
Adviserend expert // Het Verhaal van Vlaanderen vindt een tijdreiziger
Art & location consultant voor Productiehuis De Mensen.
10 oktober 2022/by admini![DeFoodarcheoloog_CocktailTheCobbler](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodarcheoloog_CocktailTheCobbler-705x529.jpg)
Culinaire co-creatie // OMG van Eyck-cocktail
Laat deze kelk niet aan je voorbijgaan.
10 oktober 2022/by admini![DeFoodarcheoloog_Rubens’secret11](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodarcheoloog_Rubenssecret11-1-705x529.jpg)
Culinaire co-creatie // Rubens’ secret, een cocktail in samenwerking met cocktail creator Hannah Van Ongevalle
Een wildpluk cock- en mocktail uit Rubens' tuin.
9 oktober 2022/by admini![smakeleyck1a_web](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/smakeleyck1a_web-705x646.png)
Expert culinair erfgoed // Smakeleyck!
Bourgondische Gentse verhalen met seizoensgebonden smaken uit de tijd van Jan van Eyck
9 oktober 2022/by Jeroen Van Vaerenbergh![Middeleeuwen op jouw bord Food © Jan DHondt - Ateljé D 2022](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/Middeleeuwen-op-jouw-bord-Food-©-Jan-DHondt-_-Ateljé-D-2022-5A0075_logo-516x705.jpg)
Culinaire co-creatie // Experimenteren met middeleeuwse smaken
De Foodarcheoloog nam een duik in de overvolle voorraadkast van de middeleeuwse Zwinhavens.
17 mei 2022/by admini![heirloom](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/heirloom-705x705.jpg)
Quote Heirloom
11 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![Zijn wij goede voorouders](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/zijnwijgoedevoorouders-705x705.jpg)
Quote voorouders
11 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![tin bord met gebruikssporen (18de eeuw ?) en imitatie decoratielepel (20ste eeuw)](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodarcheoloog_IMG_2200_web-705x630.jpg)
De Foodarcheoloog
9 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![Vlees- en uitbeenmessen gebruikt door voormalig slager-/slachtersgeslacht Van Meir - Londen (WOI) / Antwerpen](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodarcheoloog_IMG_2208_web-443x705.jpg)
De Foodarcheoloog
9 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![toertepan uitzonderlijk bewaarde toertepan in aardewerk - voor het maken van gebak in het haardvuur met hete kolen onder en boven](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodarcheoloog_IMG_2221_web-705x529.jpg)
De Foodarcheoloog
9 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![dierlijk bot met snijsporen toevalsvondst - aanleg Polders van Kruibeke (vondstlocatie onbepaald) - datering?](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodarcheoloog_IMG_2206_web-705x229.jpg)
De Foodarcheoloog
9 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![speculaasplank](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodarcheoloog_IMG_2205_web-705x529.jpg)
De Foodarcheoloog
9 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![De Foodarcheoloogpet – vrij naar Bruegel © De Foodarcheoloog](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodarcheoloog_IMG_2217_web-705x485.jpg)
De Foodarcheoloog
9 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![snoeihakmes/serpe herkomst: Frankrijk, gebruikt door Klaas Gubbels (Nederland), restauratie: Antoine Van Loocke](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodarcheoloog_IMG_2212_web-529x705.jpg)
De Foodarcheoloog
9 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![Granaatappel op Theriaca Magna Mystieke vrucht bovenop een apotheekpot met tegengif - zoals Jan van Eyck weergaf in de studeerkamer van Sint Hieronymus (ca. 1435)](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodarcheoloog_IMG_2218_web-529x705.jpg)
De Foodarcheoloog
9 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![oblieijzer eerste helft 20ste eeuw – Noord-Frankrijk](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodarcheoloog_IMG_2199_web-321x705.jpg)
De Foodarcheoloog
9 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![Doe maar een sjaal aan… De Middeleeuwen staan voor de deur.](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/doemaareensjaalaan-654x705.jpg)
De Foodarcheoloog
8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![hoofd van Sint-Jan 1502 - Giovan Francesco Maineri - Pinacoteca di Brera (Milaan)](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_IMG_4124-705x705.jpg)
De Foodarcheoloog
8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![neus tot staart kookdemo chef Nel Schellekens - Krachtvoer 2015 door Alle Dagen Honger - vonk voor De Foodarcheoloog](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_IMG_4396-705x529.jpg)
De Foodarcheoloog
8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![gemummificeerde fruit- en groententuin (1973-2018) Walter Schmögner (°1943) - expo Skulpturen und Objekte - Albertina Wenen (2019)](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_IMG_4759-705x705.jpg)
De Foodarcheoloog
8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![detail De Keuken 1578-81 - Vincenzo Campi (Cremona 1530/35 - 1591) – Noord-Italiaanse keuken in Vlaamse stijl – Pinacoteca di Brera (Milaan)](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_IMG_4107-529x705.jpg)
De Foodarcheoloog
8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![rijpen ca.1600-1610 - Osias Beert - Antwerpen - The Phoebus Foundation](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_flies-and-ripe-fruit-Antwerpen-17de-eeuw-705x529.jpg)
De Foodarcheoloog
8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![detail De Keuken 1578-81 - Vincenzo Campi (Cremona 1530/35 - 1591) – Noord-Italiaanse keuken in Vlaamse stijl – Pinacoteca di Brera (Milaan)](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_IMG_4106-529x705.jpg)
De Foodarcheoloog
8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![schilder en zijn vrouw met kornoelje en vlieg 1496 - Meester van Frankfurt - MSKA - reproductie op spaanplaat (rommelmarktvondst)](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_IMG_1623-529x705.jpg)
De Foodarcheoloog
8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![De Foodarcheoloog © Athos Burez](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/Athos-Burez-5-508x705.jpg)
De Foodarcheoloog
8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![PULS – kookbundel 11 recepten van 13 Belgen met wortels binnen de grenzen van het Romeinse rijk - als Romeinen aan één tafel - in opdracht van Erfpunt](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodArcheoloog_Puls_boekje-705x529.jpg)
Expert culinair erfgoed // Multicultureel kookboek met Romeinse smaken
Multicultureel participatieproject vervat in een kookbundel met een archeologische bijsmaak.
8 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![NONAbanket © Sofie Jaspers](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_DSC_3884_web-705x471.jpg)
Culinaire co-creatie // Culinaire co-creatie met een archeologisch verhaal
Rituele opening met somptueus banket.
6 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![De Foodarcheoloog Verloren Kost](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodarcheoloog_verlorenkost-506x705.jpg)
De Foodarcheoloog
2 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![schaal – gebroken en gelijmd 19de eeuw](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/bord_2225.gif)
De Foodarcheoloog
2 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![quote_karentorosyan](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/quote_karentorosyan-705x705.jpg)
Quote Karen Torosyan
2 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![quote_midasdekkers](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/quote_midasdekkers-705x705.jpg)
Quote Midas Dekkers
2 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![Portugese faience archeologische vondst Blauwhof (Steendorp) - buitengoed familie Ximenez - Portugese handelaarsfamilie 17de eeuw - Erfpunt](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodArcheoloog_ServiesBarok_SubstandardFullSize_2-705x705.png)
Culinaire co-creatie // Servies Barok
Bijten van smaakvol serviesgoed uit Barokke eetkamers.
2 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![Archeologisch onderzoek van de beerput bij Groote Schaliën Loove, Koolkaai (Antwerpen) Stadsarcheologische Dienst Antwerpen](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodArcheoloog_ServiesBarok_beerput-stadsarcheologischedienstAntwerpen-1-705x705.png)
Expert culinair erfgoed // Vers uit de beerput op je bord
Proeven van een smakelijk familieverhaal uit een hongerige stad.
2 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![quote_maartenboudry](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/quote_maartenboudry-705x705.jpg)
Quote Maarten Boudry
1 juli 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![geschiedenisisverandering](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/geschiedenisisverandering-705x705.jpg)
Geschiedenis is verandering
30 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![vergeten appels natuurlijk bewaarde appels in april](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/VergETEN-appels-1-705x705.jpg)
De Foodarcheoloog
12 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![collage foodlab De Foodarcheoloog © Nick Mattan](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_bokrijk_collage-705x705.jpg)
De Foodarcheoloog
10 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![DeFoodArcheoloog_Nona-bacchanaal_NONAatWILDER_06](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodArcheoloog_Nona-bacchanaal_NONAatWILDER_06-1-358x705.jpg)
Culinaire co-creatie // NONA-bacchanaal
Een Bourgondische beerput laat proeven van experimentele topgastronomie.
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_contemporary_5181-529x705.jpg)
De Foodarcheoloog
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![Bloedlammeren Proeven van het Lam Gods - eierengebak met sintjansbessencoulis](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_2019-02-07_b-705x482.jpg)
De Foodarcheoloog
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![Schort De Foodarcheoloog](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_schort_3979-529x705.jpg)
De Foodarcheoloog
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![Toertepan – kookdemo Hof ter Looplein – Borgerhout © François De Heel](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_borgerhout_françoisdeheel-705x541.jpg)
De Foodarcheoloog
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![Rome meets België – frikandon met kriekskes – PULS © Julie Scheurweghs](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_JS-foodphoto-stilleven17_2-705x705.jpg)
De Foodarcheoloog
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![Rome meets Italië – risotto agli asparagi – PULS © Julie Scheurweghs](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_JS-foodphoto-stilleven21-470x705.jpg)
De Foodarcheoloog
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![Rome meets Marokko – couscous – PULS © Julie Scheurweghs](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_JS-foodphoto-stilleven13-470x705.jpg)
De Foodarcheoloog
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![Leefkoek](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/leefkoek_1-664x705.jpg)
Adviserend expert // Peperkoek, een verhaal over duurzaamheid
Van zoete zonde, over kneusje van de ontbijttafel tot duurzaam future food.
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![testmaceraat van alcohol, bessen en specerijen – gebaseerd op beerput van 16de-eeuwse distilleerderij Museumnacht 2017 - Antwerpen - Felixatelier - Stadsarcheologische Dienst](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodArcheoloog_Geheimstokerij-Felix-695x705.jpg)
Expert culinair erfgoed // Geheimstokerij Felix
Proeven van verhalen over sterke drank uit Antwerpse bodem.
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![interpretatie covilhetes de leite](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/DeFoodArcheoloog_DeliciousLecture_CovilhetedeLeite-529x705.jpg)
Expert culinair erfgoed // De smaak van een doctoraat
Academische lezing met een nasmaak.
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![oblieverkoper](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/animatie_tuyscher2.gif)
Expert culinair erfgoed // Proeven en eten van Bruegel, een immersieve zintuiglijke beleving in samenwerking met Theater der Zinnen Laika
Paradijskoek en Kleyn Bier
9 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![meivis/fint](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_vis_IMG_2133-705x529.jpg)
De Foodarcheoloog
7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![prototype toertepan](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_SunnySideUP-705x470.jpg)
De Foodarcheoloog
7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/gobackwefuckedupeverything.jpg)
De Foodarcheoloog
7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![gula – vraatzucht detail - gravure Gula - 1558 - Pieter van der Heyden (graveur) - Pieter Bruegel de Oude (ontwerper) - Hieronymus Cock (uitgever)](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_IMG_4888-529x705.jpg)
De Foodarcheoloog
7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![PULS © Julie Scheurweghs](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_JS-foodphoto-stilleven15_2-488x705.jpg)
De Foodarcheoloog
7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![PULS © Julie Scheurweghs](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_JS-foodphoto-stilleven11_2-705x705.jpg)
De Foodarcheoloog
© Julie Scheurweghs
7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![PULS © Julie Scheurweghs](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_JS-foodphoto-stilleven27-470x705.jpg)
De Foodarcheoloog
7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![Kornoelje ca.1600-1610 - Osias Beert - Antwerpen - The Phoebus Foundation](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_kornoelje-529x705.gif)
De Foodarcheoloog
7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![Ambiorix’ twist – Lepel in aardewerk (ijzertijd) inspireert tot een amuse met Keltische twist archeologische vondst - Sint-Maartenschool - Beveren - Agentschap Onroerend Erfgoed](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_Archeo-Amuse-705x470.gif)
De Foodarcheoloog
7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![rode walschaert Verwilderde hoogstamboomgaard – Coninckshofke – Polders van Kruibeke](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/Animatie_Rode-walschaert-529x705.gif)
De Foodarcheoloog
7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![De Foodarcheoloog © Athos Burez](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_Athos-Burez-3-2-503x705.jpg)
De Foodarcheoloog
7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![potscherf_1](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/potscherf_1-705x705.jpg)
De Foodarcheoloog
7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![God tegen Noah](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/engijzultalleswateetbaarisverzamelenenmeenemen-705x705.jpg)
De Foodarcheoloog
7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![quote2](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/quote2-1-705x705.jpg)
De Foodarcheoloog
7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![De Foodarcheoloog © Athos Burez](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_AthosBurez_IMG_6785-6796-501x705.gif)
De Foodarcheoloog
© Athos Burez
7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![Middeleeuwen – gedroogde vijgen gevuld met rinszoete gersterisotto © Athos Burez](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_AthosBurez_IMG_6716-705x705.jpg)
De Foodarcheoloog
7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![Romeinse Tijd – koriandergehaktballetjes op honingprei en verse appel © Athos Burez](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_AthosBurez_IMG_6698-705x705.jpg)
De Foodarcheoloog
7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![Steentijd – zalm met crumble van noten, granen, wilde peen- en berenklauwzaad © Athos Burez](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/defoodarcheoloog_AthosBurez_IMG_6684-705x705.jpg)
De Foodarcheoloog
© Athos Burez
7 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh![inspired by Rockox’ garden & Clara Peeters (Antwerpen, werkzaam: 1607/08 – 1657) A taste of Rockox 2016 - Rockoxhuis - Antwerpen](https://defoodarcheoloog.be/site/assets/media/Rockox_animatie-705x705.gif)
Culinaire co-creatie // Proeven van eeuwenoude kooktechnieken
Rebelse hapjes uit barokke beerputten, Snijders’ taferelen en Rockox’ tuin.
6 juni 2020/by Jeroen Van Vaerenbergh