NONA-bacchanaal

NONA-bacchanaal

Kunstencentrum NONA in Mechelen werft in 2017 en 2018 fondsen voor de afwerking van de nieuwe site. Het grootste deel van het budget is rond, voor het laatste deel doen ze een beroep op bezoekers, partners, collega’s, vrienden, sympathisanten. In samenwerking met makerscollectief Onbetaalbaar worden verschillende formules voorgesteld om te investeren in NONA’s WERF.

Chef Maarten Van Essche en De Foodarcheoloog kruisen de messen om verbazende en onvergetelijke benefietdiners te organiseren in de bevreemdende setting van de leegstaande villa omgevormd tot  restaurant Wilder.

Een beerput uit de directe omgeving van het nieuwe Nona-complex laat de verwonderde aanwezigen proeven van verrassend hedendaagse topgastronomie uit het Mechelen van exact 500 jaar geleden. Een wild menu boordevol verhalen met de ingrediënten die onze bourgondische voorouders ‘discreet’ nalieten.

Maarten als smaakmeester aan het houtskoolvuur – Jeroen als foodsommelier aan tafel.

De Foodarcheoloog als inspirator, creator en foodsommelier

Beersel, Wilder at the Villa 2017-2018
Co-creatie met Maarten Van Essche ( maartenvanessche.be )

Foto’s (deels): © Tine Claerhout